" " " "
top of page

Alles wat u moet weten over Pasen

Tradities rond het paasfeest

Wie aan Pasen denkt, denkt niet meer zozeer in de eerste plaats aan de christelijke traditie, maar eerder aan het verzamelen van eieren die de paashaas verstopt heeft. Lees alles over de tradities van Pasen.


Wat is Pasen?

De religieuze feestdag van Pasen viert de opstanding van Jezus Christus, zoals beschreven in het Nieuwe Testament van de Bijbel.


Vanwaar komt de paashaas en het rapen van eieren?

Hoe is de paashaas gerelateerd aan Jezus? In het kort: de paashaas is helemaal niet verwant aan Jezus. Hoogstens zijn ze allebei duidelijk verbonden met de feestdag die de opstanding viert, en ze worden allebei beschouwd als symbolen van nieuw leven – maar de banden met elkaar houden daar in wezen op.


De traditie van de paashaas zou voortkomen uit een Germaanse stam. Zo zijn er verhalen van een godin die een gewond vogeltje zou hebben veranderd in een haas om hem te kunnen genezen. Uit dankbaarheid zou de haas ieder jaar terugkomen met eieren.


Paastraditie

Onze paastraditie typeert zich voornamelijk met de paashaas en het zoeken naar eieren. Vooral voor kinderen staat Pasen gelijk aan het zoeken van chocolade-eieren en snoep die door de paashaas zou zijn verstopt. Verder wordt het huis ook versierd met paastakken, kuikentjes en worden er paasvuren aangestoken.Feestartikelen Pasen

Wilt u dit jaar van Pasen een groots evenement maken voor uw kinderen? Met de feestartikelen van Feestartikelen Albert haalt u alles in huis voor een groots paasfeest. Zo kunt u bij ons onder meer een paashaaskostuum, een pauskostuum of een ander aan Pasen gerelateerd verkleedkostuum kopen of huren. Daarnaast hebben we ook nog een groot assortiment aan feestartikelen waaronder schmink en grime. Zo maakt u van Pasen een onvergetelijke ervaring voor uw kinderen.Wenst u meer te weten over het aanbod van Feestartikelen Albert in Mortsel? Neem contact met ons op voor meer informatie.

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Verhuur en verkoop van sintpakken en zwartepietpakken

Zie ginds komt… Feestartikelen Albert: dé kledingwinkel voor Sint en Piet Je altijd al afgevraagd waar Sinterklaas en Zwarte Pieten die prachtige kostuums toch vandaan halen? Hun best bewaarde geheim:

Comments


bottom of page